Sexting

Tittar på Tyra Show... Jag brukar kunna bli ganska upprörd över hur hon agerar annars. Men idag så handlar det om "sexting". Det ska tydligen vara att skicka sex-sms. 15-åriga tjejer tycker att det är fullt normalt att skicka nakenbilder till killar, speciellt eftersom de har dejtat ett tag - den nuvarande alltså. Hur sjukt är inte det!?! Hur många pojkvänner kan man ha hunnit ha i den åldern. Och de inser ju själva att de gör det bara för att killar inte skulle gilla dem annars. Eftersom det bara är de snygga tjejerna som får killar annars...

För en gångs skull så är Tyra på rätt sida av samtalet.

"2 veckor till en månad" - det är tydligen så länge som man "måste" känna varandra innan nakenbilderna kommer.

Skorpionen

Skorpionen 23 oktober - 22 november


Antingen-eller-tecknet

Skorpionen är zodiakens åttonde tecken och hör till vattenelementet och har egenskapen fast. De som är födda under den här tiden på året är vanligtvis ganska så kompromisslösa till sin läggning och tycks alla hylla mottot: "Ska det vara, så ska det vara ordentligt, annars får det vara!" De gör sällan någonting halvdant. Antingen är de helt ointresserade av något, eller så är de passionerat involverade i det. Man skulle, utan att göra sig skyldig till någon överdrift, lugnt kunna påstå att detta är extremernas tecken! Ofta ser Skorpionerna världen i svart/vitt. För dem existerar ingen gråskala och inga nyanser. Skorpionen har ofta en intensiv och hemlighetsfull läggning och kan i vissa situationer bli obstinat. Det skulle nog inte ge upphov till nämnvärd förvåning i astrologikretsar om det vid en eventuell undersökning visar sig att Skorpionerna vore statistiskt överrepresenterade bland de fanatiska självmordsbombarna.

"Psykisk skanning"
Skorpionen har en nästan kuslig förmåga att lista ut väl bevarade hemligheter. En person som har tecknet starkt i sitt horoskop eller dess härskare Pluto i ett prominent läge, kan psykiskt "skanna av"sina medmänniskor och till synes läsa deras tankar och känslor utan någon större ansträngning. Många känner sig obehagliga till mods när Skorpionen med genomträngande blick utövar denna psykiska avläsning. Hos dem som tillhör tecknet är såväl analytisk förmåga som stark intuition och avsevärd intelligens vanliga egenskaper.
Skorpionerna har ofta en starkt magnetisk personlighet och hamnar frekvent på ledande poster inom yrkeslivet. De söker sig dock sällan till en central plats i sällskapslivet, utan föredrar att på avstånd bevaka skeendet.


Mysterielösaren

Att lösa mysterier och att utröna hemligheter är en av Skorpionens absoluta favoritsysselsättningar. Hon eller han besitter en enormt stor nyfikenhet på vad som kan dölja sig under ytan och Skorpioner är intresserade av allt som kräver detektivarbete och undersökningar. Många födda i tecknet fascineras av psykologi och det undermedvetna. Den undre världen attraherar också och Skorpionen kan återfinnas på bägge sidor om lagen; antingen som kriminell eller som brottsbekämpare. Även underjordiska aktiviteter som vulkanutbrott och jordbävningar hör till tecknet. Dykare och grottforskare är ofta Skorpioner eller har en framträdande Pluto i horoskopet. Piercing och tatuering är andra favoritsysselsättningar. Folk men en stark Pluto och/eller mycket Skorpion i horoskopet är i regel roade av deckarlitteratur och filmer/TV-serier med kriminalitet som tema.


Transformationstecknet

Skorpionen har med sex, död och pånyttfödelse att göra. Skorpioner finns i tre utföranden; den vanliga reptilen som med en rasande intensitet kan kämpa för det som hon eller han uppfattar som sitt. Svartsjuka, hämndbegär och destruktivitet kan finnas med i bilden hos denna lägst utvecklade Skorpiontyp. Nästa steg symboliseras av örnen, som är mera utvecklad och har ett bättre perspektiv över livet. Tredje och sista fasen är Fågel Fenix (alternativt den vita fredsduvan eller ormen), som symboliserar de verkligt transformerade och upphöjda själarna; Jesus, Buddha och andra förverkligade individer. Alltså har tecknet med djup och genomgripande förvandling- transformation- att göra. Många med stark Pluto/Skorpion i horoskopet förändras totalt under perioder av sitt liv.


Sextecknet

Fysiskt sett styr Skorpionens tecken över reproduktionsorganen och kroppens sophantering. Många av dess representanter är också oerhört intresserade av sexuell aktivitet. För en del av dem är sexakten snarast ett slags heligt sakrament, där de kan uppgå i och sammansmälta med sin partner så totalt att individualiteten ett tag upphör och en slags temporär egodöd inträffar. Emellertid finns också exempel på Skorpioner vars sexintressen urartat och övergått till perversioner av olika slag, som t ex otrevliga former av sadism. Detta kan möjligen sammanhänga med att Skorpionerna i regel har vissa svårigheter att uttrycka de mycket starka känslor som de bär inom sig.


I relationer

I förhållanden kan de inte så utvecklade representanterna av detta tecken uppvisa mindre trevliga egenskaper som svartsjuka, misstänksamhet och äganderättsbegär.
I regel är dock Skorpionen en mycket pålitlig, omtänksam och lojal vän och partner, men en fruktansvärd fiende, som dessutom kan vara långsint och föga benägen att förlåta oförrätter. Skorpionens stolthet kan nog vara den karaktärsegenskap som skapar mest problem för henne/honom och omgivningen.


Skorpionen





Mmm... Det stämmer nog ganska bra - det mesta iaf. Men vem gillar inte män i uniform, eller läkare?!


Horoskop och bilder från http://www.twice.se/horoskop-skorpionen.html

Life goes on

Livet knallar på, trots motgångar. Det är inte alltid upplyftande att titta tillbaka och minnas vad man har överkommit, samtidigt som man kanske får vara tacksam för att man faktiskt har traskat vidare. Ibland kan det nästan kännas lite sorgligt. Lite sorgligt att upptäcka att man faktiskt har gått vidare. Att livet inte tog slut precis där just då, fastän det kändes som det just i det ögonblicket.

Det är nästan lite skrämmande att drömmar och fantasier kan ta slut - bara sådär! Eller, kanske inte ta slut, men förändras så drastiskt. Ibland så önskar jag att jag kunde sörja lite mer. Inte bara torka tårarna och gå vidare, dagen efter. För att lämna känslorna bakom sig innebär att man blir tom inuti. Och just nu känns det tomt. Det bara är. Allting bara är.

Det skulle vara skönt att kunna gråta, för att jag tror att det är först då jag kan känna sann glädje. Men just nu så är allting bara en gråzon. Jag är lite ledsen, eller rätt så glad. Men när kommer lyckan?

Favorit i repris

Kan man få ut något av att läsa en bok som man redan har läst? Kan början vara spännande fastän man vet hur det slutar?

Tomt idag

Idag känns det tomt. Tomt i hjärtat. Tomt i själen. Livet.

Jag vill bara att någon ska hålla om mig. Hålla mig tätt intill och utan ord få mig att känna mig trygg. Trygg och älskad.

RSS 2.0