6livet bf bf (before boyfriend)



Pratar man om sitt tidigare sexliv med den nya pojkvännen? Hur mycket är det okej att dela med sig av? Vill jag verkligen veta hur många han har haft sex med tidigare, eller hur bra de var, eller hur många gånger han i genomsnitt runkade innan vi träffades, och efter att vi började träffas? Eller är det frågor som vi helt enkelt inte ska ställa?

Jag har nog inga problem med att ta mig till minnes när det gäller vissa saker. Och ibland så kanske jag kan skämta till om en tidigare erfarenhet utan att tänka efter före - för att efteråt så inser jag att även om han förstår att jag har haft sex tidigare så kanske hans illusion på nåt vänster ändå förstörs. Jag har ju svårt att tänka mig att någon av mina tidigare pojkvänner har haft sex innan de hade sex med mig, fastän jag förstår att de mycket väl har haft det (av olika anledningar...). Men jag vill nog ändå förneka det lite grann. Om inte annats så skulle jag i alla fall inte vilja veta vem av samtliga sexpartners som var/är bäst - så länge det inte är jag. Och då menar jag inte att man ska ljuga, bara låta bli att berätta sanningen, om den inte rör mig.

Om jag skulle ha fått frågan, i början av varje förhållande, som lyder enligt följande: "Hur är han i sängen då?" (Ja, okej, jag erkänner, jag HAR fått den frågan varje gång) Så svarar jag nog ganska snabbt, utan att blinka, varje gång; "han är den bästa jag någonsin har haft!" För att så är det ju. Ska jag jämföra mina ex så kan jag nog rangordna dem, men oavsett hur bra de har varit, så är det aktuella alltid bäst. Hur kommer det sig? Har det med känslor att göra?

Jag som tjej, och några av mina killkompisar, pratar ju på ett speciellt sätt om sex. Och jag tror att jag tillsammans med vissa av mina väninnor dessutom pratar om sex på ett helt annat sätt än vad andra gör. Jag kan bara jämföra mina olika väninnors umgängen, och mitt umgänge med dem, men vi är väldigt olika - alla människor. Och på något vänster så är det alltid lika spännande att fråga sig hur andra pratar om sex. Hur pratar mitt ex om sitt sexliv med sina polare? Hur pratar min nuvarande med sina polare? Hur pratar mina vänner med sina pojkvänner / flickvänner om sitt tidigare sexliv?

Jag vet att vissa vill absolut INTE prata om sitt tidigare sexliv med sin parter. Vill inte att någonting ska komma fram, inte för att det är något som är fel eller hemligt, utan bara för att det är...pinsamt? Och då gäller det oavsett om det är sex med andra eller med sig själv. Jag har inga problem med att erkänna för en pojkvän att jag har haft kontakt med en sexleksak någon gång, sen kanske jag dock inte vill gå in på detaljer om vad för någon och när detta hände, och kanske inte heller om det finns någon sådan i hemmet just nu. Men jag kan nog erkänna att jag faktiskt har haft sex innan, och att jag har haft en sexleksak i min ägo. Men hur mycket får och kan man berätta? Hur mycket vill partnern veta? Egentligen?



Bild lånad från http://fjarrkontrollen.blogspot.com

Tillsammans?

Idag fick jag frågan igen, nu av lillebror. Och jag svarar likadant varje gång; "Ja,  nej, eller, jag vet inte. Jag gillar ju killen, men..."

Jag vet faktiskt inte vad jag är rädd för. Som sagt, jag gillar ju killen, men... Men jag tror nog bara att det är själva delen som kallas för förhållande som känns jobbig just nu. Inte för att förhållandet i sig är jobbigt, men jag är less på att bryta upp förhållanden. Jag tycker att det känns bra nu. Nu när det är lagom odefinierbart. Ingenting är fastställt. Vi träffas bara.

Sen att vi träffas mer än bara på helgerna, och att vi faktisk har gått till att ringa varandra, och nästan till och med till att stämma av veckorna för att kunna planera in när vi ska ses. Vi är ju typ tillsammans, fastän jag inte vill låta det vara riktigt så än. Vi träffas bara, ett tag till...

Vad är det då som är så jobbigt med hela förhållande-grejjen? Vad är det jag är rädd för? Jag vet nog inte ens det själv. Men jag tror nog att jag är trött på förhållanden som inte kommer någonstans. Förhållanden som bara tar slut. Jag vill inte ha fler förhållanden som tar slut. Jag vill att det ska vara på riktigt nu. Nästa gång jag är tillsammans med någon så vill jag att det ska vara på riktigt, på något sätt. Jag vet, alla klyschorna som handlar om att man inte direkt blir yngre. Det är väl i och för sig sant, men jag känner ingen stress över att flytta ihop, gifta mig och skaffa barn. Men jag orkar inte heller med att hålla på och dutta runt hur länge som helst. Jag vill att det ska finnas en viss känsla för att det faktiskt ska leda dit, förr eller senare. Jag är nog inte rädd för att det antingen kommer om ett antal år, eller om det händer i morgon. Men jag är nog ganska redo för att ha det på riktigt - eller så skiter jag i det överhuvudtaget.

Är det någon tidig 30-års-kris jag har hamnat i, eller är jag fullt normal? Vuxen kanske?

Livet är orättvist.



Livet är faen orättvist! Tyvärr är det orättvist alldeles för ofta, och kanske för fel människor.

Jag är inte perfekt. Jag kan erkänna att jag nog både en och två gånger har önskat att någon i min omgivning skulle misslyckas. Det är nog ingenting konstigt, och det handlar nog inte om att jag inte unnar någon annan lycka. Utan nog bara för att jag har tyckt att det kanske borde få vara min tur en gång emellan alla andras tur-turer.

Men så finns det de som aldrig tycks få ha lite tur. Eller lite glädje. Hur mycket skit ska en person orka ta? Och vad är det som gör att de "förtjänar" det?

Man skulle kunna se på det som att man måste ner på botten, för att det ska kunna vända. Eller så måste man kanske ner riktigt på botten för att man ska bli förbannad och ge sig faen på att det SKA vända. Men om man inte har några krafter kvar för att få det att vända? Vad gör man då?

Jag vill i alla fall sända dig, vännen, en tanke. Vi alla finns här, oavsett om du är glad eller ledsen. Låt oss få finnas här och stötta dig. Du är bäst, och du förtjänar bara det bästa! Men du kanske behöver klättra upp själv, det kanske inte vänder av sig självt. Och det är därför som vi är här, för att vi ska stå bakom dig när du bestämmer dig för att börja klättra. Vi står precis bakom för att du inte ska ramla ner igen. Du är värd mer än det här - men du måste känna det själv också!

Keep it real!



Hur kommer det sig att vi kvinnor alltid ska anpassa oss?

Efter många och långa samtal med vänner och bekanta så kan jag nog göra en relativt generell bedömning; vi kvinnor anpassar oss i början av en relation, i större utsträckning än männen.Vi gör små kompromisser som till slut leder till att vi måste ta ett djupt andetag och berätta sanningen om, eller gå därifrån och lämna förhållandet. Jag menar inte att det är rätt eller fel, även männen gör kompromisser med sig själva för att framstå mer intressanta. Den stora skillnaden är bara att kvinnor kompromissar för att ge mannen det lilla extra. Att ställa in den där fikan med väninnorna är inga konstigheter, för att för henne är det självklart att vara med mannen och att uppvakta honom, som alldeles för ofta innebär att hon tar hand om honom. Medans för mannen så är vardagen mer viktig, och polarna behöver inte prioriteras bort. Det är nog ganska lite som behöver prioriteras bort egentligen, för att hon finns ju där och uppvaktar honom.

Det är väldigt generaliserat, jag vet. Men tyvärr så har det hänt både mig och mina vänner alldeles för många gånger. Eller så träffar vi bara fel killar? Men hur kommer det sig då att vi ska vara så himla "bra", nästan pretto, bara för att vi träffar någon ny kille? De känner oss ju inte ändå, så varför ge någon drömbild av oss själva som vi inte kan hålla i längden?

Jag har faktiskt för första gången gett den nakna sanningen. I det senaste förhållandet gjorde jag precis tvärt om, och hade nog gärna fortsatt charaderna bra länge till, men vardagen gick inte ihop till slut. Mitt riktiga jag kom ifatt mig, och helt plötsligt så insåg jag att det som var jag, och det som var min charm, var som bortfluget. Så nu har jag gett allting fingret och är mig själv, nästan till det extrema åt andra hållet. Men om jag kan bli älskad för mitt "fula jag" så måste det ju vara rätt, eller? Jag har i alla fall varit helt ärlig om alla mina små neuroser, allting från att jag inte uppskattar att man ligger med kläder på i sängen utan att dra över täcket till att det stör mig när någon annan stöka och skitar ner i mitt kök. När jag är på dåligt humör så säger jag det. När jag har mens så säger jag det. Vill jag inte ha sex så säger jag det också, rakt ut. Jag säger den nakna sanningen, på en gång. Jag tycker att morgonlukten i munnen är det värsta som finns, och anser att jag är ganska schysst som faktiskt ger grabben en chans att ågärda det istället för att bara avsluta det hela. Och han är kvar! Vad faen?! En kille som tycker att jag är helt fantastisk - fastän jag är brutalt ärlig, och inte alltid luktar blomsteräng. Jag tror till och med att han förstår att jag bajsar, pruttar och rapar ibland - även om jag inte gör det inför honom. Jag har krossat illusionen, jag är på riktigt. Till och med lite värre, för att om han är kvar så blir det ju bara bättre...

Jag är jag. Min vänner och mitt liv är viktigt. Jag ger honom en chans att vara delaktig i mitt liv, och jag kanske till och med intresserar mig för hans liv. Men framför allt, jag behåller mitt liv. Utan ett eget liv så har jag ju ingenting att dela med mig av, eller hur!? Keep it real!

Fan? Fan!

Fan!
Jag börjar gilla killen. Tror jag. Eller?

Vi har träffats någon månad nu. Allting började med en kväll på det beryktade Flustret. Han kom fram till mig på dansgolvet (som jag tror att jag har beskrivit någon gång tidigare här) och förklarade för mig hur fantastisk jag var. Det dög för mig just då, och jag gav mig själv (och honom) ett litet strul. Av någon anledning så blev han dock omtalad några gånger under veckan och fick smeknamnet "Fantastisk", av förklarliga skäl. Det är ju mycket enklare att namnge någon utifrån situation...

Veckan gick och det blev åter helg. Självklart så hoppades jag lite på att "Fantastisk" skulle vara på plats, som förra helgen, så att jag skulle få en möjlighet till att se vem det faktiskt var. Dessutom så är jag ganska dålig på det här med "engångs-grejjer" och vill nog gärna ge det möjligheten till någonting mer. Jag hade ju dessutom för mig att han var rätt så snygg, så om inte annat så skulle han kanske få lite something something även den här kvällen. Till sist så såg jag honom, på dansgolvet. Han såg mig också. Jaha? Det tog ett tag innan han kom fram till mig, utanför dansgolvet, och förklarade att jag inte fick försvinna igen utan att lämna mitt nummer. Och så gick han. Jag hade lite svårt att nå fram till "Fantastisk" eftersom jag hade "Snickaren" vid min sida nästan hela kvällen, för ovanlighetens skull, dessvärre just den här kvällen. Till sist fick jag dock lite spejs och lyckades leta rätt på "Fantastisk" för att snabb-snacka, byta nummer och sedan ursäkta mig med att väninnorna väntade.

Sen började vi, jag och "Fantastisk", med en promenad. Och middag. Och efter det så har det rullat på. Vi har konstaterat att vi båda för tillfället inte träffar någon annan... Och jag tror att jag fattar varför. För att jag gillar killen.

Fan! Fan? Fan!
För att jag vill inte att det ska vara någon form av re-bound. Och jag vill nog faktiskt vara lite singel ett tag. Inte för att jag är direkt bra på det. Men jag trivs ganska bra med att skita i pojkar och bara göra som jag själv vill. Bara lite i alla fall. Och jag vill inte bli "inlurad" i någonting bara för att det är helt fantastiskt att få känna sig fantastisk hela tiden. Att få höra att man är vacker när man vaknar på morgonen, med gårdagens smink fortfarande utkletat i ansiktet. Att få komma in efter en löprunda och ändå få känna sig attraktiv och vacker.

Ja, visst förtjänar jag väl det här? Men är det verkligen schysst att "ta emot" om jag inte är säker på att jag vill satsa fullt ut? För jag någon bakom ljuset? Och om jag för någon bakom ljuset så är jag faktiskt inte ens säker på just nu att det är honom, det kan lika gärna vara jag. Det kan ju faktiskt vara så att jag lurar mig själv till att misstänka och misstro någonting som kanske är bra.

Jag kommer på mig själv med att tänka på honom. Att kanske till och med sakna honom lite. Fastän jag för bara några timmar sedan surade över hans (för mig just då uppfattade som nedvärderande små) klappar på rumpan. Och ett litet sting av besvikelse över att vi inte kommer att ses så mycket imorgon heller, om ens någonting. Fan! Håller jag på och faller lite? Och om jag gör det, är det okej att bara glida med ett tag, även om jag inte är säker på att det är det jag vill? För att så länge som jag inte är säker på motsatsen så är det väl inte orättvist mot någon?

Fantastisk

Vi möttes. Jag hade min uniform på mig. Jag skämtade om det. Du log. Men senare så fick jag höra att du hade skämts över mig, och tittat på de "snygga tjejerna, med schyssta kläder och snyggt sminkade". Du hade skämts över mig flera gånger. Speciellt när jag var bekväm och utan smink. Är det inte då jag borde vara fantastisk?

Efter ett tag vande du dig och kom nästan till och med att uppskatta att jag vågade vara mig själv. Att jag inte behövde bry mig om vad alla andra tyckte. Men det blev bara nästan. Du klarade aldrig av det. Du fortsatte att hoppas på att jag skulle bli den som du hoppades på. Som de tjejerna du såg bakom mig den där gången. Den där gången som vi träffades. Även om du började få känslor för mig - så skulle jag aldrig passa in i din verklighet. För att jag är inte sådan. Jag sminkar mig inte för att du tycker att jag är snygg så, jag sminkar mig för att du tycker att jag är vacker utan smink. Du borde ha tyckt att jag var vacker när jag bara var jag. Du borde ha älskat mig när jag var naken och avskalad. Men det gjorde du inte, däremot så trodde jag att jag skulle kunna anpassa mig. Jag hade fel.

Jag har insett nu att jag förtjänar att vara fantastisk. Jag är vacker när jag är naken och osminkad. Andra tjejer märks inte när jag är i närheten. Jag är fantastisk när jag klär mig i mjukiskläder, och likaså när jag klär upp mig. Jag får vara någons prinsessa - jag får vara bara jag, för att det räcker. Jag förtjänar att vara fantastisk.

Men hur kommer det då att jag saknar dig, trots att det bara var tanken på vem jag skulle kunna vara som gjorde mig fantastisk. Men jag antar att jag kommer över det förr eller senare. Bara jag får vara lite fantastisk just nu. Bara lite fantastisk...


Onanera Mera!

"Att ha sex med sig själv är att ha sex med någon man älskar..." - Och det är ju aldrig fel!

Varför är onani ett sånt laddat ämne? Många samtal mellan mig och vännerna handlar om relationer, tankar och självklart sex. Men det handlar aldrig om annat sex än det som vi har tillsammans med någon annan. Jag tror att antalet samtal där ämnet onani har kommit på tal är ytterst få. Och den informationen som har delats vid dessa få tillfällen är fortfarande otroligt ointima. Hur kommer det sig? Hur kommer det sig att det går att prata om vilka dildosar man har testat eller inte testat - men aldrig så pratas det om själva akten i sig? Nej, jag är nog inte så intresserad av att veta hur, när eller varför mina vänner onanerar, men det kanske också handlar om att det är en ämne som är, och alltid har varit, väldigt mycket tabu.



Vill vi verkligen veta hur våra vänner onanerar? Jag vet inte om jag ens skulle vilja föreställa mig någonting sådant, ens någonting liknande det ovan. Däremot så är det ett otroligt facinerande ämne att googla...

Följande onani-tips kommer från UMO - klicka på bilderna för att få dem förstorade.
      

Av någon konstig anledning så finns det dock fler tips och illustrationer för kvinnlig onani. Betyder det att killar inte behöver lika mycket tips, eller?



Och det kanske är bara för att man är av det motsatta könet, men jag är ju mer intresserad av att veta hur det är för pojkarna... Fast å andra sidan så kanske det inte är så mycket mer spännande än en runk. Det är nog snarare hur det känns som är den stora frågan. Den stora frågan som aldrig kommer att lösas - hur känns det för det motsatta könet när man kommer? Och DÅ händer någonting mer... Nästa fråga kommer. Kan man uppleva båda sidorna? Om man genomgår ett könsbyte - upplever man en orgasm "på rätt sätt" även i det "tillbytta" könet? Som sagt, det som är mest spännande är nog hur alla andra gör...



Nåja, som ni kanske förstår så finns det hur mycket kul som helst att läsa kring ämnet onani. Nätet är helt fantastiskt, man kan hitta något att läsa om allt. Typ, allt. Men framförallt så vill jag slå ett slag för onani. Det är fantastiskt roligt, både på egen hand och tillsammans med någon som man tycker om. Så, onanera mera! Dessutom så somnar man fint och sover gott på nätterna...



Bilder (i kronologisk ordning) lånade från:
http://www.umo.se
Onanitips från http://www.umo.se
http://www.umo.se
Passagen Debatt



Mannen med stort M

Jag har hittat en ny idol. Björn Ranelid.

Jag blev introducerad till hans existens för bara någon dag sedan, med orden "att lyssna på honom gör dig till en bättre människa". Hur fasen är det möjligt, var det första jag tänkte. Och efter att ha fått sett honom i någon svt-produktion i cirka 15 minuter så kvarstod frågan. Men ikväll så insåg jag att det nog stämmer. Jag har nog aldrig hört en människa vara kapabel till att få varje ord att betyda så mycket.

Han gästade för övrigt Söndagsparty på Kanal5 med Filip och Fredrik tillsammans med Carolina Gynning ikväll. Klippet nedan är dock från ett tidigare inlägg med tidigare nämnda programledare. Björn Ranelid är en fantastisk människa!

Söker man på Wikipedia så kan man bland annat läsa följande: "(...) Det nämns ofta att Björn har ett särskilt språkbruk, det så kallade "ranelidska språket", vad det innebär är dock inte lika tydligt. Björn Ranelid säger själv att varje mening bör vara som ett unikt fingeravtryck. (...)". Sen är han ju dessutom en Malmö-påg.




Vad vill jag ha sagt med det här inlägget då? Jo, det ska jag berätta.

Det som facinerar mig, när det kommer till Björn Ranelid, är ju precis det som han är så känd för; språket. Han uttrycker sig på ett sätt som jag inte tror att många har varit i kontakt med tidigare i sitt liv. Som han själv sa till Carolina Gynning i intervjun i Söndagsparty ikväll, när det samtalades om en hypotetisk weekend till Paris, så skulle han "tala till henne som ingen man tidigare hade talat till henne". Och bara där hade han nog sålt in sig själv!

En otroligt öm människa. Men är allting på riktigt? Finns sådana människor verkligen? Och hur är det att leva med någon som är öm och liderlig i varje ord, om det nu är så att han är på riktigt?

Är Björn mannen som vi alla kvinnor letar efter? Eller är vi bara glada över att det finns en sådan där ute, medans vi lattjar runt med någon som inte har någon som helst varken kunskap eller respekt för språket?

Praktstånd



Hur bra ord är inte det!? PRAKTSTÅND


Det finns inte ens ord att beskriva det. Praktstånd talar för sig själv. Fler praktstånd åt folket!

Personligen så tycker jag väldigt bra om praktstånd. Både hur ordet faller väl i munnen, men även det faktiska rent fysiska praktståndet. Det är inte meningen egentligen att låta väldigt Samantha i Sex and The City, men hon har ju faktiskt rätt. Det finns ingenting som går upp mot en riktigt "stenhård stor kuk" (ursäkta mitt språk). Och då måste ju jag personligen tycka bättre om ordet praktstånd.




Bild lånad från http://www.gp.se


Abort - Rätt eller Fel?



Livets stora fråga, eller i alla fall en av de stora frågorna; om en kvinna väljer att göra abort - bör hon berätta detta för den "inte blivande" pappan?

Tyvärr så fick övandet av "tillverkningen" lida för samtalsämnet. När är det passande att berätta för en partner om man har valt att göra abort eller inte? Finns det några rätt eller fel? Hur mycket har mannen med det att göra, egentligen?

Text taget från http://louisep.com/alpha/abort
ARM - Aborträttsmotståndare

Arm :

Abort är Mord.

En uppsättning DNA räcker för att tillskriva redan zygoten individuella rättigheter - och genom att klassa den som individ innebär en abort ett första gradens mord.

Våldtäkter. Ofta hävdas att offer för våldtäkter skulle kunna undantas från abortlagstiftning - men det är ju att underkänna det första argumentet. Oavsett hur en zygot skapats är det frågan om mord om det dödas och oavsett när (zygot, embryo eller foster, dvs. oavsett om det är frågan om ``dagen efter piller'' eller en sen abort.)

Fosterutveckling. Människofostrets fysiska utveckling fokuseras ganska ofta på - i syfte att visa dess mänskliga drag (utveckling av tumme, hjärnvågor, etc). Men denna utveckling är med deras egna argument irrelevant eftersom zygoten redan tillskrivits individuella egenskaper. Snarare stärker det Arf då utvecklingen snarare visar dess potentialitet och inte en faktisk individ med individuella rättigheter.

Ansvar. Till fostrets fördel brukar frågan om ansvar hävdas, man menar att det är kvinnans ansvar. Man menar a) att kvinnan har skyldigheter visavi fostret - eftersom fostret ÄR betraktat som en individ med rättigheter. Frågan blir då; är fostret en individ med skyldigheter och ansvar? b) Kvinnan anses vara ansvarig för hennes handlingar som vilken annan människa måste ta ansvar för sina handlingar. Att ta sitt ansvar kan även inbegripa att göra abort.

Men var går gränsen för kvinnans ansvar? Att välja bort sitt barn för att förutsättningarna för en dräglig uppväxt inte finns - betyder det att man inte tar sitt ansvar? Jag skulle nog tycka ganska precis tvärt om. Jag kan aldrig någonsin säga hur min tillvaro ser ut om fem år, kanske inte ens om nio månader (om jag inte befinner mig på någon anstalt där jag faktiskt vet hur läget ser ut) vilket gör att det är ganska svårt att fatta ett beslut utifrån det. Men jag kan ändå som vuxen vara medveten om hur förutsättningarna ser ut för den närmaste framtiden.

Vi hör ganska ofta att det är föräldrarnas fel att ungarna blir som de blir. För att? För att de vuxna inte tar sitt ansvar. För att det är de vuxna som är vuxna, som måste fatta de ansvarsfulla och vuxna besluten. Borde inte det även gälla för ett foster i frågan om abort? För att om vi bortser från att det är en individ som inte klarar sig utan moderns kropp de första månaderna så är det "bara" ett barn, som inte är moget nog att fatta egna beslut (av förklarliga skäl). Då borde ju jag son vuxen vara den som ska fatta det vuxna beslutet, eller?

Jag tror att abortfrågan, i ställningstagandet rätt eller fel, kan diskuteras i all oändlighet. Jag vill nog i alla fall ta ställning för kvinnan som står i valet och kvalet. Oavsett vad människor fattar för beslut, så hoppas jag att det är det rätta, för just dem. För att oavsett av vilken anledning som man väljer att göra abort, eller inte, så är det upp till kvinnan att leva med det. Jag tror inte att det är lätt för någon att välja bort någonting som skulle kunna bli ett barn.

Men då kommer ju den stora följdfrågan - måste mannen få veta? Det är nog här frågan hettar till ordentligt. Har mannen rätt att veta, eller inte? Ska jag ta ställning här också? Njae. Jag tror inte att det går. Jag kan bara spekulera i hur mitt liv ser ut precis just nu, och hur mina ställningstaganden ligger utifrån min emetionella status ser ut just nu. Det har funnits ex som jag inte skulle ha haft något problem med att berätta om en graviditet, och där jag antagligen skulle ha behållit barnet trots att relationen var över. Jag har även varit i relationer där jag är tacksam för att jag inte hamnade i valet, för att jag är idag oändligt tacksam över att jag inte har barn med den berörda personen som fader. Jag har även varit i situationen där jag skulle behålla barnet, men välja att inte berätta det för fadern - till en början. Jag anser att alla barn har rätt till att få veta vem som är mor respektive far (om vi även täcker in adoption), däremot så kanske det inte är det bästa för någon av parterna om samtliga är involverade från första början. Skulle någon av parterna däremot avsäga sig ansvaret, så anser jag även att detta sker på obestämd tid. Väljer du att adoptera bort ditt barn, så är det upp till barnet att leta upp dig sen - don't mess with the kid anymore. Och idag, just nu, så skulle jag nog välja att inte behålla barnet - och antagligen inte berätta det för den "inte blivande fadern". Jag anser inte att fler ska behöva lida över vetskapen om mitt beslut. I vissa situationer så sårar hela sanningen mer, än att bara undanhålla den. Jag skulle nog aldrig ljuga om ämnet, men jag anser inte att det är någon annan som kan fatta ett sådant beslut - förutom kvinnan själv. Det är trots allt kvinnan som måste leva med valet - oavsett vilket det är.

Så, kort och gott:
Aborträtt - absolut! Däremot så bör det kanske pratas mer om det, framförallt när det kommer till konsekvenser, både mentalt och fysiskt. Mer förebyggande information om abortion än "bara" det som medföljer i perioden mellan beslut och genomförandet.
Berätta för fadern - Upp till situationen. Tänk på dig själv lite och fundera på vad situationen innebär... Det finns nog inga rätt eller fel.




Bild lånad från www.reecoy.com/blog2/?p=494 


Magkänsla

Vad är det som får oss att känna om någonting stämmer eller inte? Finns det någonting som heter magkänsla? Eller är det någonting som vi har hittat på för att ha en bra ursäkt som inte går att ifrågasätta av någon annan än en själv?

Jag har under ganska många år gått från att lita på det som vi kallar för magkänslan, till att inte göra det, för att nu vara tillbaka på att lita på den. Och erfarenheten säger att det inte spelar någon roll. När jag har tänkt efter före och sett objektivt på situationer så har det gått lika bra, eller dåligt, som de tillfället som jag har litat på magkänslan. Lyssnar jag då på fel sätt? Eller har min magkänsla bara väldigt fel alldeles för många gånger?

Jag har i alla fall bestämt mig nu för att försöka att inte tänka för mycket. Inte tänka och analyser så mycket (vilket kanske går helt och tvärt emot vad den här bloggen går ut på - men jag anser att det är två skilda verkligheter) och istället bara go with the flow och hoppas på det bästa. Problemet är bara att go with the flow innebär att man måste satsa lite, eller åtminstonde inte hålla tillbaka för mycket. Vilket innebär en risk.

Men hur gör man för att inte tänka efter för mycket? Och vad är för mycket?

I slutändan så är det ju så enkelt. Allt jag vill, och antagligen alla andra också, är ju att bli lycklig. Lycklig i mig själv. Och nej, lycka i mig själv är inte beroende av någon annan. Och för att nå lycka så tror jag nog att man måste lita på magkänslan - för att då kan jag inte ånga mina beslut. För att magkänslan är jag, och de beslut som fattas utifrån det är ju inte beroende av någon annan än mig själv. Så egentligen bara go with the flow och kör, liksom.

Kär?






Hur gör man om man inte vill bli kär, men man kanske råkar hamna i en situation där man riskerar att bli det? Bör man ta sig ur situationen snabbast kvickt, eller ska man gå emot sina egna planer och "go with the flow"?


Jag har nog vid flertalet tillfällen i mitt än så länge korta liv hamnat i det läget, kanske alldeles för många gånger, relaterat till mina levda år (kan jag tycka), och har nog varje gång aktivt bestämt mig för att det är dags att leva mitt liv efter bara mina premisser  - alltså ingen kärlek (bara ligga lite)! Men ändå så trillar man dit. Frågan är ju då - blir jag lätt kär, eller träffar jag bara bra pojkar jämt och ständigt?


Första alternativet; blir jag lätt kär? Den vet jag inte ens om jag behöver svara på!? För att om svaret är "ja, jag blir lätt kär" så kan det kanske vid första anblicken verka ganska naivt och godtroget, samtidigt som jag nog vid vidare eftertanke kan känna att "jo, hellre kär för många gånger än för få". Och är svaret "nej" så är det ju bara att gå vidare till nästa alternativ.

Andra alternativet; träffar jag bra pojkar? Den här frågan kan ju te sig lite knepig. För att vad är definitionen av "bra pojkar"? En "bra pojke" för mig är någon som attraherar mig, främst med sitt intellekt. Denna pojke behöver kanske inte visa sig vara den bästa i längden, och kanske inte ens under en speciellt lång tid. Sen finns det ju en oändlig massa steg på skalan från bäst och nedåt. Tyvärr så har man väl kanske både en och två gånger för mycket råkat hamna för långt ner på skalan. Men det är erfarenheter som man lär sig av, och får vara tacksam för att man ändå klarade sig helskinnad ur. Så, svaret på den här frågan är ju nog "ja, jag träffar bara bra pojkar" med tillägget att de kanske visar sig vara mindre bra längre fram. Men jag har ändå turen att träffa på pojkar som tilltalar mig.


Men hur gör man då? När man väl trillar dit? För att oavsett om man trillar dit för ofta eller inte så trillar man ju likaväl dit i slutändan. Och det är lika svårt att ta ett steg tillbaka och utvärdera det, innan man väl är där och kanske till och med på väg ut. Kan man inte bara få en ledtråd innan, om det är värt att satsa på eller inte? Å andra sidan så är ju ingen dag den andra lik, och hur fasen ska man veta om man träffat rätt om man inte ger det en chans? Det är ju faktiskt så att man har nog näst intill hur många chanser som helst på sig att testa, men inte allt för många för att träffa rätt. Så i slutändan så borde ju oddsen bli bättre ju fler chanser man tar, eller?


Så, kommer jag ens fram till något? Eller är det bara att hålla för näsan, hoppa i vattnet och hålla tummarna för att man hamnar med huvudet ovanför vattenytan till slut?! Tydligen så ska man ju i alla fall bli lycklig av att vara kär... Bara det är ju en anledning till att vara kär, eller?





Bild lånad från http://www.kairosfuture.com/


Dolt nummer



Ringer vi fortfarande med dolt nummer?


Lördagsnatten bjöd först på en jordskredsseger för Norges bidrag med Fairytale i Eurovision Song Contest, sen på ett samtal från dolt nummer klockan 01:33. Det var inget krogsorl i bakgrunden, utan bara en näst intill skrämmande tystnad.


För det första så funderar man ju över vem det är som ringer med dolt nummer, innan man ens funderar på vad klockan faktiskt är. Men en lördagnatt - det är ju inte helt osannolikt att telefonen ringer fram till timmen efter att krogen stänger. Men dolt nummer. Det upprör mig. Kontrollfreak som jag är. Så detta korta "samtal" på knappa 10 sekunder leder till en del tankar och funderingar. Var det någon som ville kolla mig, om jag skulle svara eller inte? Var det någon som skulle kolla om jag fortfarande hade kvar numret? Eller var det någon som ville prata med mig, men fick kalla fötter när jag svarade? Oavsett så har jag lite svårt för just själva fenomenet dolt nummer.


Jag vet inte vad det är, men jag sammankopplar dolt nummer snarare med feghet än försiktighet. Det är ganska sällan i dagens samhälle som det faktiskt finns ett behov av att ringa någon från dolt nummer. I alla fall bland de som har mitt nummer. Så kort och gott - det är någon som har mitt nummer men är för feg för att visa vem det är. Fler sådana samtal undanbedes, tack!


Jag har fått höra en del på senare tid att jag är rätt "rak på sak". Någonting som jag nog har jobbat ganska hårt på, och tydligen lyckats till viss del med. Och det här är nog ett sådant fall. Men jag kan ju erkänna, att det skulle vara ganska kul om jag i alla fall kunde bli uppringd bara en gång till, och att personen vågar hänga kvar ett tag. Jag är inte rädd för att sitta kvar i min ände av luren. De få gånger som någonting liknande händer, på grund av felringning eller andra orsaker, så brukar jag kunna vara ganska duktig på att snacka på tills personen som ringde lägger på.


Dock måste jag ju erkänna att det finns en viss olustkänsla i situationen. Det är ju inte varje dag, som sagt, som folk, eller någon, ringer från dolt nummer. Men nu när jag tänker efter så har det hänt mer än en gång... Och det är nog det som skrämmer mig lite. Vem är det som vill hålla koll på att jag fortfarande har numret?


Fairytale

Självklart så måste Norges sötaste pojke få lite plats, även här. Det är ju ganska mycket kärlek i den här låten. Om inte annat så blir man ju kär i den, och pojken som Shirley Clamp (och inte bara hon) skulle kunna tänka sig att ta med sig hem.


...något rått och verkligt...



"Sex är behov, det är inte bara fint och vackert och nåt gulligt och upphöjt, utan även nåt rått och verkligt som vi behöver." Citat ur "SEX med mera" av Sandra Dahlén

Och ja, det är ju så. Sex är fantastiskt trevligt, och skönt i de flesta fall (i alla fall för mig), men det är ju faktiskt också någonting som är rått och rent av behövligt. Sex är en form av närhet som jag tror att vi människor behöver för att fungera som just människor. Det är i grund och botten nog en drift som grundar sig i att vi vill producera barn, som för våra gener vidare, men som lever kvar i formen av ett behov av att vara någon nära. På den tiden, massor av hundratals år tillbaka, så hade man sex med någon som var lämplig att föra sina egna gener vidare tillsammans med. I dag så tror jag att vi nog väljer sexpartner på ungefär samma sätt, fast utan att det blir barn gjorda.

Man måste dock göra visa avstamp från detta, då det faktiskt finns de människor som väljer att att sex med "allt och alla" bara för nöjes skull. Men jag vill nog ändå tro att det grundar sig i någonting som har med våran inbitna känsla för evolutionen. Sex är någonting som finns ganska långt ner i Maslows behovstrappa, och alltså är det något som är viktigt för oss som individer.

Den stora skillnaden mellan det fina, vackra och gulliga sexet och det råa, verkliga sexet är nog också skillnaden mellan känsla och behov. Sandra Dahlén skriver vidare i sin bok om just det. "Är sex fortplantning? Är sex samlag? Kan sex vara våld? Är sex kärlek? (...) Är sex njutning? Kan man ha sex utan att njuta? Kan man vara sexuell utan att ha sex?" Jag kan tycka att hon faktiskt lyfter fram ganska bra frågeställningar. För att det är ju så mycket det handlar om, egentligen. Sex kan vara ett sätt att visa för någon vad och hur man känner, samtidigt som det kan vara en fullt ut egoistisk handling.

Jag kan gå tillbaka till mig själv och titta på de sexuella relationerna som jag har haft. Tillsammans med någon kan jag känna mig totalt oblyg och självsäker men ändå vara ganska lugn och tillbakadragen "in action". Medans jag tillsammans med någon annan kan känna mig blyg och försöka skyla min nakna kropp, men instället så är jag duktig på att ta initiativ och ta för mig i sänghalmen. Hur kommer det sig?

Ett ganska återkommande ämne när det gäller sex är avsugningar. Killar kanske kan känna igen sig i form av att de faktiskt har lagt fram en önskan om det, och många kvinnor har nog varit med om att få höra denna önskan. Och här skiljer sig i alla fall min inställning sig beroende på sexpartner. I vissa fall har jag inga som helst problem med att vara en porrstjärna och visa mina skills, medans jag i andra lägen faktiskt kan tycka att det är rätt så motbjudande. Och det handlar nog inte så mycket om hur penis ser ut, utan snarare om min relation till personen som penis sitter på. Ibland så tycker jag faktiskt om att vara lite av "fina flickan" och få ha gammalt hederligt sex. Och för att ganska snabbt runda av det samtalsämnet så vill jag bara sätta punkt med att jag inte gör någon skillnad i min partners emotionella betydelse för mig, för att det är inte det det handlar om. Däremot så kan jag faktiskt inte berätta VAD det är som gör skillnaden.

Så då kommer vi tillbaka till där vi började. Är sex någonting fint och ett tillstånd av känsloutbyte, eller kan det vara rent av rått och för egen njutning endast? Jag tror i alla fall att vi alla måste börja våga ta för oss, och säga ifrån. Jag har funnit min styrka för att faktiskt kunna säga "nej, jag har inte lust just nu". Och ha sex helt och hållet på mina egna villkor, utan att för den delen känna att jag inte respekterar min partner. För att för mig så handlar sex om en enda sak, respekt. Oavsett om det är bara ligga eller om det är kärlek så handlar det i slutändan om respekt.

Ja, jag skulle vilja säga som så: SEX = RESPEKT
Det är i alla fall så som jag skulle vilja att det var...




Bild lånad från http://jinge.se

Har du fitta i dig?


"Det är inte bara orden som påverkar synen på oss själva, det är förstås annat också. Men när man talar om just ord för könsorganen blir det så tydligt vilket kön det är som räknas. Det är mycket vanligare att ordet fitta används nedsättande än ordet kuk. En person kan bli kallad för 'en riktig fitta', men man kallar inte någon för 'en riktig kuk', även om kuk anses vara ett ganska grovt ord. Att någon har 'stake i sig' är någonting positivt och kraftfullt. Det finns inte något liknande allmängiltigt uttryck för kvinnor.

   Varför hör vi inte att vi har fitta i oss? Tänk om kvinnors kön var symbol för något stort och starkt, något kraftfullt som behöver utrymme! Tänk dig att en tjej sätter sig bredbent på bussen och förklarar det med att blygdläpparna är stora och behöver plats!"
(Citat ur "SEX med mera" av Sandra Dahlén)

Jag kan välja att hålla med till viss del. Jag måste dock fnurla lite på den sista biten; (...blygdläpparna är stora och behöver (...). Jag måste nog någonstans ändå tycka att det skulle kännas lite jobbigt att köra med den ursäkten. Jag vill nog inte anse att stora blygdläppar är någonting tilldragande - det skulle nog i alla fall inte vara det för min del. Men å andra sidan så kanske det är någonting som samhället har skapat mig till att tycka. Man (läs: i undervisningen som jag hade på högstadiet) fick lära sig att män suktar efter kvinnor som gärna är av en ålder där de är erfarna inom sin egen sexualdrift, men även kunniga om vad det motsatta könet vill ha. Samtidigt som kvinnan skulle ha en kropp som en 14-åring, det vill säga smala höfter, fjunig kropp och yppiga bröst med små söta bröstvårtor. Det där med brösten kanske dock skulle ändras till fasta "lagom stora" bröst - alltså mer åt en 20-årings bröst. Så, den optimala drömkvinnan är alltså ingenting annat än en dröm, eftersom vi alla (läs: kvinnor över 20 år) vet att en kvinnas kropp förändras kring tonåren och förbereds inför kroppens huvudsakliga syfte. Detta var också någonting som man fick lära sig, som skulle kunna tolkas som en tröst till de flickor som var lite mulligare redan i tonåren, att männen skulle lära sig att uppskatta en kvinnas kropp - en riktig kvinnas kropp - när det väl var dags för honom att skaffa barn, då kvinnans kropp fick komma till sin rätt. Hur schysst kändes den undervisningen? Jag tror, och har för mig, att det huvudsakliga syftet med den lektionen var att man skulle få lära sig att pornografi inte var "på riktigt", det var inte så det skulle komma att gå till.

Nåja, tillbaka till blygdläpparna. Oavsett om det är samhället eller inte som har lärt oss att stora blygdläppar kanske inte är något att skryta med så vill jag nog faktiskt bara tycka att blygdläppar, stora som små, inte ska behöva ha någonting med saken att göra. Kan man inte bara sätta sig bredbent på bussen utan någon annan ursäkt än att det är skönt!? Jag sitter gärna bredbent ibland, bara för att det är skönt, och jag vill nog tro att mina blygdläppar inte är ovanligt stora - i alla fall inte så stora att jag behöver sitta bredbent för att det ska vara bekvämt. Samtidigt som jag har manliga bekanta som gärna sitter med benen i kors utan att tycka att det är särkilt obekvämt. Jag vet inte om det handlar om att de är smått utrustade, har tillräckligt mycket hängpung för att den inte ska komma i kläm, eller om det bara handlar om en gammal myt - det här med att pungen kläms om man sitter med benen i kors som man.

Däremot så kan jag nog tycka att Sandra Dahlén har en viss poäng i att det är "manliga ord" som används frikostigt när det handlar om positiva och kraftfulla uttryck. Jag skulle nog vilja ha lite mer fitta i språket - och jag ska nog börja  införa det. För att jag har ju faktiskt inte stake i mig, om jag inte idkar sexuellt umgänge. Men fitta har jag ju i mig hela tiden! Och det är jag S T O L T över. Så numera - lite mer fitta åt folket!

Men, vill vi verkligen att allting ska vara så jämställt? Är det verkligen positivt att manliga ord används i det dagliga talet? Är det något som verkligen kan peka på ojämlikhet? Kan det inte vara så att betydelsen av orden urholkas och förlorar sitt värde? När man pratar och ordet fitta kommer upp, eller något annat kvinnligt könsord för den delen, så hajjar folk oftast till. Det gör man ju inte om någon utbrister kuk, eller penis. I alla fall inte i mina kretsar. Jag  kan nog tycka att de manliga orden är ganska avdramatiserade, och vill nog behålla lite mystik i det kvinnliga. Jag har absolut fitta i mig, men jag vill nog inte dra det hela vägen. Snälla, spara lite ojämlikhet! Vi kvinnor är lika bra som männen, men kanske på ett annat sätt, och tvärt om. Kan vi inte bara hylla våra olikheter istället för att försöka sudda ut skillnaderna?



Bild lånad från http://www.bokus.com


Face it - Don't fight it

 


Vi fortsätter lite på ämnet - eller boken "He's just not that into you" av Greg behendt & Liz Tuccillo.

"100% of the guys polled told us they would have no problems marrying a woman who they were postive was the love of their life. One man answered; What kind of a knucklehead has a problem marrying the love of his life?"

Och är det inte så? Alla människor, oavsett kön, måste ju vara dumma i huvudet om man inte vill äkta sitt livs kärlek. Så med enkelt logiskt resonemang så måste vi då komma ganska snabbt till slutsatsen att om någon av parterna tvekar så är det inte sitt livs kärlek. Eller?

"P.S.: Don't spend your time on and give your heart to any guy who makes you wonder about anything related to his feelings for you."

Och det måste ju verkligen stämma! Någon som älskar dig borde aldrig ge dig en anledning till att tveka på detta. Man kan ha sina ups-and-downs, absolut, men kärleken finns ju ändå där - det är väl därför som det är just ups-and-downs och inte on-or-off.

Ärligt talat så var väl inte tanken att det här inlägget skulle handla om att gifta sig eller inte, utan det bakomliggande orsaken till äktenskapet. De äkta känslorna, eller inte. Jag har hittills under mina "aktiva förhållande-år" aldrig haft något problem med att ta ett eller två initiativ. Jag har inte ansett att det är någonting fel med att jag ringer det första samtalet, eller skickar det första sms'et. Men jag har börjat upptäcka den andra sidan. För första gången så har jag inte varit den som tog första initiativet. Vilket i sig kändes otroligt skumt för mig. Men, det är verkligen en otrolig skillnad! Helt plötsligt, och antagligen för första gången (med undantag för allra första pojkvännen) så är jag fantastisk. Och svår att slita sig ifrån. Och vacker. Och åtråvärd. Och jag får dessutom höra det.

Många tjejer skulle nog falla för det ganska snabbt och bli döförälskade. Det kanske jag gör, å ena sidan, men å andra sidan så blir jag skitskraj. Förtjänar jag verkligen det? Och framförallt, är det verkligen på riktigt? Det värsta är nog att min första instinkt är att lägga benen på ryggen och springa. Mina första tankar är att det är något lurt på gång. Är det för att jag inte är van, eller är det för att det är otroligt skrämmande när det är på riktigt? Eller är det samhället som har fått oss kvinnor att tro att vi också kan ta initiativ, beröva mannen hans viktigaste tillgång - sin manlighet? Nej, manligheten innebär inte ensamrätt på initiativ, men det borde ge honom åtminstonde en chans till att få vara först och faktiskt försöka få bevisa sin plats i människosläktets funktion. För att vi är ju trots allt individer av människosläktet i första hand. En djurart, krasst sett. Och i djurriket så vill kvinnorna ha en alpha-hanne (för er män så vill jag tipsa om några som kan det där om alfahannar: Charismatic Revolution) som kan skydda henne, inte för att hon inte kan klara sig själv, utan för att det är så evelutionen har skapat oss. Face it - Don't fight it.

Och det är kanske precis det som jag borde jag göra: face it - Don't fight it.


Prioriteringar



Jag känner att det är dags för att köra en favorit i repris...

Ett citat ur boken: "100% of men polled said they've never been too busy to call a woman they were really into. As one fine man said; A man has got to have his priorities."

Och det är nog någonting som många av oss måste komma ihåg! Vill han ha dig - så tar han sig tid att ringa. Män fungerar precis som vi kvinnor; de tycker om att ta sig tid från sin vardag för att prata med någon som de gillar. Någon som gör dem lyckliga. Och män gillar att vara lyckliga - precis som vi kvinnor. Om en man är intresserad av dig så skulle han se dig som sin ljuspunkt i den annars grå och trista vardagen. Vilket innebär att en man aldrig skulle vara FÖR upptagen för att ringa dig. För att män vet också hur en telefon fungerar...

Många samtal och forskningar pekar på alla olikheter hos män och kvinnor - fast jag tror att vi kanske borde tänka lite på hur lika vi faktiskt också är. Precis som Cesar Milan säger om hundar; de är hundar i första hand, sedan är de av en viss ras SEN har de ett namn. Så är det med oss människor också. I första hand så är vi just det - människor. Alla människor har ett behov av närhet, både fysisk och emetionell. I andra hand så är vi män eller kvinnor, och i sista hand så har vi våra individuella personligheter. Många gånger så tror jag att vi fokuserar för mycket på varandras personligheter, men framförallt så fokuserar vi på att vi är män eller kvinnor. Är det inte dags att ta ett steg tillbaka och kanske titta på att vi är människor, som fungerar enligt den långt tillbaka utvecklade "reptil-hjärnan". Vi lever efter Maslows behovstrappa - vi har olika behov som måste uppfyllas, och de måste uppfyllas i rätt ordning, det går inte att hoppa över steg, hur mycket vi än vill... Vi behöver få vårat behov av närhet, ömhet och sexuell kontakt fyllt innan vi kan fokusera på ekonomisk status eller vilka kläder vi har på oss.

Så om du fortfarande funderar på om han gillar dig eller inte, gör det inte så satans komplicerat! Gå tillbaka till dig själv och fundera på hur dina känslor skulle se ut om du agerade likadant. Och framförallt - fundera inte så mycket. Bara känn efter själv. Om du suktar efter någon och gör allt för att hålla kontakten så fundera på om det verkligen är värt det. Är det verkligen någon som du skulle vilja vara med? Någon som inte försöker lika mycket som du. Är du inte värd bättre?

Bara ligga lite? [KåKå]



Hur frågar man någon om man bara kan ligga lite? Bara svänga förbi på väg hem från jobbet eller från ICA, eller bara på väg hem helt enkelt - och ligga lite. Det borde ju faktiskt näst intill vara en rättighet, att få ha någon att ringa till när behoven pockar på.

Men hur går det till då? Att bara ligga lite?
Ja, självklart så vet nog de flesta av oss hur man ligger (= har sex / utövar älskog / knullar...) rent praktiskt. Men hur gör man för att kunna hitta och behålla en sådan relation? Vi alla blir matade med informationen om att det är farligt att ha ett KK, inte farligt rent fysiskt kanske, men förr eller senare så kommer någon av parterna att få känslor för den andra - någon kommer alltså att bli sårad. Eller så åker man på en STD (könssjukdom, helt enkelt). Men om vi kliver undan från det ett tag, och ponerar att någon kanske inte alls behöver få känslor för den andra parten. Utan relationen flyter på bra, den är öppen och ärlig och båda får det de vill ha - rent fysiskt. Då kommer vi till STD's. Vilket tar relationen till en helt ny nivå. Dock tror jag fullt ut på att man även här faktiskt kan ta sig runt det, bara man är öppen och ärlig, och har varit det genom hela KK-relationen.

Men hur tilltalar man varandra då? Hur agerar man tillsammans? Är man som pojkvän-flickvän hemma i sängen, utanför hemmet eller inför andra?

Å ena sidanm "Typ 1", så tror jag att ett KK ska vara okänd för den andra partens vänskapskrets. Det som händer och sker gör precis det borta från alla andra i en säng någonstans (eller var man nu behagar att genomföra akten). Ett KK ska vara någon som man tänder på, rent fysiskt, men antagligen aldrig skulle umgås med utöver det - av olika anledningar. Han, eller hon, ska vara sjukt snygg och uppfylla just mina fantasier - och tvärtom. Sexxet kanske inte behöver vara grymt bra, för att det är själva "tändningen" som är den viktiga och att ett grundläggande behov tillfredsställs.

Å andra sidan, "Typ 2", så kan nog ett KK ändå vara någon som faktiskt ingår i vänskapskretsen, men jag tror att det kan göra det hela lite svårare, speciellt när det kommer till det här med känslor. Attraktionen består då inte av rena och skära yttre attribut, utan det är fler "mjuka" faktorer som spelar in - och det kan bli farligt! Här tror jag heller inte att det är sex-behovet som tillfredsställs, utan det handlar mer om ett behov av närhet - vilket också leder till att själva sexxet antagligen är bättre på ett helt annat sätt, eftersom man har en närhet mer än "tändningen".

Men okej, nu har vi kommit en bit på vägen. Sen då? Hur håller man kontakten? Hur gör man "slut"? Hur gör man om man börjar träffa någon, eller den andra börjar träffa någon? Frågorna är många. Jag tror att svaren är lika många. Jag tror framförallt att de senaste frågorna besvaras nog lite olika utifrån vilken typ av KK man har. Den där polaren om man ligger med tror jag kan bli svår. Inte att hålla kontakten, för att det är ju en naturlig del av vänskapen, men att börja träffa någon annan, och att avsluta relationen kan nog nagga lite i kanterna hos den andra. Jag tror någonstans ändå på det där med att förr eller senare kommer känslorna, när det gäller den typen av KK. Och träffar den andra någon annan först, så är det antagligen jag som sitter där ensam med känslorna... Men jag säger absolut inte att det inte kan växa fram någon form av kärlek ur den nära vänskaps-/liggarelationen. Snarare tvärt om. Däremot så måste man nog välja vilken typ man vill ha, innan man ger sig in i leken. Vad är jag ute efter? Någonting liggbart just nu, och ett tag framåt, eller över ett längre perspektiv? Och sen då? Är jag ute efter mer eller behöver jag bara få ligga lite, för att jag har så mycket annat i livet som lockar än en relation?

Jag vill slutligen i alla fall slå ett slag för [kåkåt] - en rätt skön grej helt enkelt!





Bild lånad från: http://sebastiang.files.wordpress.com/ 

Varför?

"(...) varför lägga ner så mycket tid på att upprätta, analysera, och definiera relationer istället för att bara låta det rulla på..(...)"

Först och främst så vill jag nog börja med att definiera själva tanken bakom just "Mission in Passion". Hela begreppet i sin form och betydelse skapades i samband med att jag, och fler i min omgivning, var relativt nyblivna singlar. Vi hade dessutom kommit i kontakt med "The Game" på olika sätt och började intressera oss för relationer, framförallt mellan män och kvinnor. Under den här tiden så pågick en del dejtande - lite a'la Sex and the City. Detta resulterade i att jag och mina väninnor brukade samtala en del om relationer, och till viss del analysera dem. Delvis i syfte att träffa någon att vara med, det är ingenting att hymla om, men framförallt för att vi var alla facinerade över hur mycket man faktiskt kunde lära sig bara man var lite observant - som inte bara var användbart i dejting-livet utan även i det övriga livet.

Jag för min egen del har alltid varit intresserad av samspelet mellan olika människor, män som kvinnor, och kastar mig gärna över litteratur och rapporter som rör just ämnet beteendevetenskap.

Sen varför den här bloggen dök upp var till viss del för att hålla namnet Mission in Passion vid liv, men även för att ha en plats att skriva av sig - eftersom jag tycker att det är kul att skriva. Tittar man sedan på hur ofta bloggen uppdateras så kan man ganska snabbt också dra slutsatser kring hur mycket av min tid som faktiskt cirkulerar kring just relationer. Och här vill jag ändå lägga in en liten stickare till att jag faktiskt tror att de flesta människornas liv går till största delen ut på relationer. Det är ju liksom det som gör oss mänskliga - våra relationer. För att sedan hoppa tillbaka till spåret som påbörjades så är det ju så att jag faktiskt inte vill skriva om allting som händer i mitt liv - hela tiden, utan har valt att inrikta mig på just relationer - eftersom det var det som Mission in Passion startade med.

Det som skrivs här är inte alltid helt enligt verkligheten, vissa detaljer och tankegångar har lagts till i efterhand, vissa delar har kanske till och med tagits bort, eftersom det inte är detaljerna som är relevanta. Det är inte heller alltid så att mitt liv är så miserabelt som det kanske framställs vid vissa tidpunker, utan det handler mer om en tankegång och/eller en frågeställning som har triggats igång av olika anledningar. Så att alla analyser handlar inte alltid om att jag vill eller måste få veta "sanningen" utan bara för att det är kul, ett tidsfördriv. Och så länge min tillvaro, och mina relationer bjuder upp till intressanta frågeställningar så kommer jag nog att fortsätta att dela med mig av dessa - vilket jag hoppas att i alla fall några av er där ute uppskattar.

Avslutningsvis så vill jag dock tacka för responsen som jag faktiskt får på en del inlägg. Jag uppskattar att bli ifrågasatt, eftersom det får mig att fundera ännu mera - vilket i sin tur antagligen leder till fler texter.

Tillsammans?



När är man tillsammans?

När vi var "små" så var allting så enkelt. Man fick en lapp där det stod "Får jag chans på dig?" med tre rutor där ett alternativ skulle kryssas i, "ja" "nej" "vet inte", innan lappen skulle återlämnas till avsändaren. Sen var man tillsammans, oavsett om man pratade med varandra eller inte, tills någon av parterna smög in en lapp i matteboken där det stod "jag vill göra slut".

Men som sagt, det är ju inte lika enkelt längre. Nu ska det dejtas och umgås fram och tillbaka innan man visar sig offentligt tillsammans på stan och ytterligare en tid innan man faktiskt presenterar varandra som pojkvän och flickvän. Oftast så tar det en del tid innan man når sista stadiet.

Problemen börjar dock komma när de två parterna har olika intentioner. Tre dejter är kanske i nivå med "vi träffas och jag kan ÖVERVÄGA att inte träffa någon annan på ett tag". Men inte mer, eller? Var går gränsen för att man träffar någon och håller dörrarna öppna både inför ett eventuellt förhållande med just den personen, men även för andra utan att såra någon, och utan att göra något fel?

Efter dejt två, som nog mer kan räknas som en "natt på fyllan", så får jag frågan "är ni tillsammans nu?" från en av mina väninnor. Frågan kom som en chock. Vaddå tillsammans? Vi har träffats en gång på en regelrätt dejt, andra gången (det vill säga den senaste gången) så träffades vi en stund i taxin innan vi klev in i skokartongen till lägenhet. Nej, vi är inte tillsammans! Lägg sen till en "riktigt" dejt till på det - är vi tillsammans då? Nej, vi är inte tillsammans! Men jag tror att han tror att vi är mer på väg än vad jag tror. Och det är ju inte så bra - så då kommer nästa fråga: hur tar man sig ur det på ett smidigt sätt? Inte att sluta träffas, men att få situationen till en mer vanlig nivå.

Nåja. Jag sov ju gott i alla fall.





Bild lånad från: http://www.stop-discrimination.info

Vänner vs. Pojkar



Hur är det med vänskaps-koden egentligen? Vad är det som är okej, och inte?

Jag har en väninna som har haft en pojke som ögongodis ett tag. Bra länge. Men det har inte hänt så mycket mer där. Jag har träffat samma kille, tillsammans med henne, men har alltid hållt mig i bakgunden eftersom jag har velat att hon ska stå i centrum - för honom. Men helt plötsligt så springer jag på honom själv. Och han visar ett intresse - för mig. Vad gör jag? Vad får jag göra?

Han är ju rätt fin. Trevlig. Men det är ju ett känsligt ämne det där, med väninnor och pojkar. Hon har ju trots allt haft chansen att ta för sig ganska länge, men inte tyckt att det har varit intressant nog att göra något. Att ta något steg. Men får jag göra det då? Och om hon säger att det är okej, är det verkligen det ändå?

Å ena sidan så är det ju inte mitt fel att han är intresserad av mig, och uttryckte att han har varit det bra länge. Och om det finns ett intresse från min sida så borde det ju ändå vara "mer ärligt" att jag är med honom. Men å andra sidan så är han ju absolut inte värd att offra vänskapen för. Det är lååångt från den kärleken som skulle ens göra att jag skulle överväga att offra vänskapen - eller få det att fungera ändå.

Men frågan är ju ändå kvar - får jag svara om han ringer? Låter jag det rinna ut i sanden? Eller säger jag bara som det är - "jag är ledsen, men min kompis såg dig först, så jag kan inte"?







Bild lånad från: http://www.kavlinge.se

RSS 2.0